PENSIUNEA HANGITA
Ofera Cazare in Baia Mare spre Firiza,
Intr-un loc retras si linistit.
Pensiunea Hangita va ofera 24 locuri de cazare în 12 camere duble cu baie proprie Ã…Ÿi balcon.
De aici, la doar 2 km se află Barajul Firiza unde puteÅ£i pescui, înnota, sau face plimbări cu barca sau vaporul.
De asemenea PENSIUNEA HANGITA vă oferim Bar-Restaurant cu capacitate de 150 persoane Ã…Ÿi o terasă.
Aici puteÅ£i savura mâncăruri tradiÅ£ionale sau bea o băutură răcoritoare sau o cafea
Situat în nord-vestul României, o zonă izolată a MunÈ›ilor CarpaÈ›i, MaramureÃ…Ÿul este regiunea care a reuÃ…Ÿit să-Ã…Ÿi conserve foarte bine tradiÅ£iile Ã…Ÿi obiceiurile străvechi.
MaramureÈ™ul este o regiune etno-culturală aflată pe teritoriul României È™i al Ucrainei.
Èšara MaramureÈ™ului a fost atestată documentar pe la 1199 în perioada expansiunii Ungare, È›inutul istoric al MaramureÈ™ului cuprinde patru văi.
Ape munÈ›i È™i păduri aÈ™a se poate descrie în puÈ›ine cuvinte ceea ce natura a pus aici în această zonă numită È™i Èšara Lemnului.
TradiÈ›ia se păstrează aici mai mult ca în alte locuri, localnicii satelor nu ratează să poarte costumul popular, casele sunt decorate cu motive populare , iar porÈ›ile maramureÈ™ene de lemn sunt celebre. MaramureÈ™ul estre împărÈ›it de ape curgătoare în diverse subzome aÈ™ezate pe firul apelor precum Iza, Mara, Tisa. Numeroasele obiective turistice au nevoie de timp pentru a fi cunoscute aÃ…Ÿa cum merită. Un sejur în MaramureÈ™ poate avea mai multe itinerarii dar se începe de obicei din oraÈ™ul Baia Mare, reÈ™edinÈ›a de judeÈ›. În Baia Mare se ajunge pe cale rutieră, cu trenul până în Baia Mare sau chiar pe calea aerului. În oraÈ™ul reÈ™edință fostă capitală Culturală Europeană se organizează È™i un frumos festival al castanelor, MaramureÈ™ul este puntea de legătură între Ardeal È™i Moldova prin Pasul Gutâi.
Al doilea oraÈ™ de renume din MaramureÈ™ este Sighetul MarmaÈ›iei, Sighet aÈ™a cum îi spun localnicii.
Acest oraÈ™ a fost în trecut oraÈ™ul reÈ™edință a MaramureÈ™ului. Aici la Sighet puteÈ›i vizita cel mai mare muzeu al luptei împotriva comunismului chiar în interiorul temutei inchisori de la Sighet, unde È™i-au găsit sfârÈ™itul câteva nume celebre din istoria țării noastre să-l amintim pe Iuliu Maniu etc. MaramureÈ™ul este zona care se vizitează tot timpul anului.
Vara se urcă pe diverse trasee unde peisajul e unic, iar sărbătorile de iarnă aici sunt îmbrăcate în tradiÈ›ie. Localnicii îÈ™i întâmpină oaspeÈ›ii cu bucate tradiÈ›ionale preparate după reÈ›ete vechi de sute de ani. OraÈ™ul Baia Mare ascunde multe clădiri istorice ce merită vizitate, iar de aici începe incursiunea în MaramureÈ™.
Atât în È›ară cât È™i în străinătate este foarte cunoscut Cimitirul Vesel de la SăpânÈ›a precum È™i Casa Memorială Stan Ioan Patras a celui ce a pus bazele acestui stil umoristic de a personaliza crucile defuncÈ›ilor din acest sat.
Pentru originalitatea sa, Cimitirul de la SăpânÅ£a a devenit monument protejat de UNESCO situat la 80 kilometri de Baia Mare. Mănăstirile È™i bisericile din MaramureÈ™ sunt recunoscute nu doar pentru iubitorii de pelerinaj religios. Vizitează cu înteres si următoarele biserici din: BudeÃ…Ÿti, DeseÃ…Ÿti, Ã…žurdeÃ…Ÿti, PlopiÃ…Ÿ, Rogoz, Bârsana, istoria lor o vei cunoaÈ™te la ea acasă.
Tot în MaramureÈ™ întâlniÈ›i rezervaÈ›ii naturale, ArboreÈ›ul de castan comestibil din Baia Mare, Cheile Babei, Cheile Tătarului, Creasta CocoÈ™ului, Cheile LăpuÈ™ului, Parcul Natural MunÅ£ii MaramureÃ…Ÿului, RezervaÅ£ia naturală Pietrosul Mare (3.300 ha.), RezervaÅ£ia naturală Izvorul Albastru al Izei Poiana cu narcise Tomnatec - Sehleanu, Poiana Brazilor de la SăpânÅ£a, sunt doar câteva dar lista fiind mult mai lungă.
La fel de cunoscută precum Cimitirul Vesel este MocăniÈ›a de la ViÈ™eul de Sus, trenul turistic repus pe terasament îngust pe vechea linie forestieră ce face legătura între ViÈ™eul de sus È™i Paltin. Trenurile turistice urcă până la staÅ£ia Paltin (km 21,6), aproximativ două ore depărtare de ViÃ…Ÿeu de Sus, acolo unde s-a amenajat un loc plăcut pentru popas. Acest tren a fost repus în funcÈ›iune cu scop turistic acum 20 de ani È™i atrage anual mii de turiÈ™ti.
Este foarte important să faceÈ›i rezervare prin telefon È™i din timp, deoarece locurile sunt limitate. În acelaÈ™i timp măsurile de siguranță luate de organizatori pot modifica programul comunicat fără o comunicare prealabilă.
De aceea este bine să verificaÈ›i progamul în ziua călătoriei È™i să ajungeÈ›i în gară cu suficient timp înainte pentru măsurile de îmbarcare.
Doar în Moldova mai există un astfel de tren având caracter turistic. Aproape de traseul MocăniÈ›ei se află Cascada Cailor. MaramureÈ™ul are soluÈ›ii È™i pentru iubitorii sporturilor de iarnă prin pârtiile de la Cavnic care este situată lângă localitatea cu acelaÈ›i nume, la poalele munilor Gutai È™i Șuior. Datorită asezării pe versanÈ›i umbriÈ›i, aici se poate schia chiar la temperaturi mai ridicate. În puÈ›inele luni când nu se schiază se organizează drumeÈ›ii pe diverse poteci. Ajunsi în MaramureÈ™ trebuie să gustaÈ›i din bucatele tradiÈ›ionale pe care moroÈ™enii le prepară cu mare atenÈ›ie, având obiceiuri împrumutate din bucătăria ucraineană. Traiti bucuria concediului in fiecare an in Maramues !
Pe CazareMaramures.ro tarifele sunt reale si sunt actualizate. Pentru a beneficia de tarifele de mai jos mentionati in convorbirea cu proprietarul ca ati luat oferta de pe WWW.CAZAREMARAMURES.RO
Double :
80
LEI
Acceptă cărţi de credit : NU
Rezervări online :
Pentru a avea certitudinea rezervarii va recomandam ca dupa ce ati facut o rezervare prin telefon sa faceti si o rezervare prin email.