Loc : Poienile Izei, jud. Maramures Valea Dubului 135
0726 *** ***
Afisare telefon
Single : 100 LEI
Double : 200 LEI
Detalii unitate
PENSIUNEA LA MARIA,
Oferim Cazare in Maramures, Poienile Izei.
Acceptam tichete de vacanta Sodexo , Edenred , Cheque vacances
Familia Barsoan Ioan si Maria, gazdele pensiunii, intruchipeaza in pensiunea lor, in adevaratul sens al expresiei "gazde minunate".
La Pensiunea La Maria din Poienile Izei, te vei simti cu adevarat special, te vei putea bucura deplin de liniste, de relaxare si de voie buna.
Nu vei putea uita serile in care aceste gazde minunate, te vor face sa te simti bine cu cantece traditionale maramuresene si de ce nu, cu un paharel bun de palinca de pruna.
Aici te vei putea bucura de natura virgina, de un gratar in aerul tare si curat, de plimbari prin imprejurimile Poienei Izei. aceasta minunata localitate. PENSIUNEA LA MARIA,Poienile Izei se afla situata, in inima Maramuresului istoric, acolo unde vechimea costumelor populare maramuresene, se imbina perfect cu puritatea naturii.
Ospitalitatea locuitorilor din Poienile Izei speram ca va vor fermeca, relieful specific oferind vizitatorului un sentiment al locului ancorat adanc in traditiile si stilul de viata vechi de secole.
Acolo totul este asa cum ai auzit din povesti – obiceiurile si tradiÅ£iile maramuresene s-au conservat pana in cele mai mici amanunte iar peisajele sunt minunate, indiferent ca e iarna sau vara.
Daca la toate aceste „ingrediente” mai adaugam ospitalitatea localnicilor, arhitectura specificazonei (cu portile de lemn sculptat, deja celebre în toata lumea), interioarele amenajate cu bun-gust si decorate cu tesaturi traditionale, o sa obtii imaginea Maramuresului vechi de sute de ani. Iar daca tot veni vorba de
tesaturi, poti admira sau proba costume traditionale maramuresene.
În Poienile Izei poti admira una dintre cele mai importante si vechi biserici de lemn din lume, construita în secolul al XIV – lea. Lacasul de cult a fost apoi reconstruit 200 de ani mai târziu. Constructia face parte din cele opt biserici incluse în Lista Internationala a Mostenirilor UNESCO. Ceva mai jos de biserica, pe malul Izei, se afla cea mai batrana casa din sat - se spune ca a împlinit venerabila vârsta de 300 de ani.
Mai poti ajunge la fantanile de sare, aflate undeva între Poienile Izei si Botiza, unde localnicii pun la saramura slanina sau carnea. Sau poti face drumetii prin padurile de brazi din jur ori vizita complexul monahal de la Barsana, aflat la numai 20 de kilometri. Acesta din urma este pur si simplu naucitor prin frumusetea sa – toate asezamintele sunt construite din lemn, în pur stil maramuresean, exista un muzeu etnografic si o colectie de carte veche bisericeasca..
Situat în nord-vestul României, o zonă izolată a MunÈ›ilor CarpaÈ›i, MaramureÃ…Ÿul este regiunea care a reuÃ…Ÿit să-Ã…Ÿi conserve foarte bine tradiÅ£iile Ã…Ÿi obiceiurile străvechi.
MaramureÈ™ul este o regiune etno-culturală aflată pe teritoriul României È™i al Ucrainei.
Èšara MaramureÈ™ului a fost atestată documentar pe la 1199 în perioada expansiunii Ungare, È›inutul istoric al MaramureÈ™ului cuprinde patru văi.
Ape munÈ›i È™i păduri aÈ™a se poate descrie în puÈ›ine cuvinte ceea ce natura a pus aici în această zonă numită È™i Èšara Lemnului.
TradiÈ›ia se păstrează aici mai mult ca în alte locuri, localnicii satelor nu ratează să poarte costumul popular, casele sunt decorate cu motive populare , iar porÈ›ile maramureÈ™ene de lemn sunt celebre. MaramureÈ™ul estre împărÈ›it de ape curgătoare în diverse subzome aÈ™ezate pe firul apelor precum Iza, Mara, Tisa. Numeroasele obiective turistice au nevoie de timp pentru a fi cunoscute aÃ…Ÿa cum merită. Un sejur în MaramureÈ™ poate avea mai multe itinerarii dar se începe de obicei din oraÈ™ul Baia Mare, reÈ™edinÈ›a de judeÈ›. În Baia Mare se ajunge pe cale rutieră, cu trenul până în Baia Mare sau chiar pe calea aerului. În oraÈ™ul reÈ™edință fostă capitală Culturală Europeană se organizează È™i un frumos festival al castanelor, MaramureÈ™ul este puntea de legătură între Ardeal È™i Moldova prin Pasul Gutâi.
Al doilea oraÈ™ de renume din MaramureÈ™ este Sighetul MarmaÈ›iei, Sighet aÈ™a cum îi spun localnicii.
Acest oraÈ™ a fost în trecut oraÈ™ul reÈ™edință a MaramureÈ™ului. Aici la Sighet puteÈ›i vizita cel mai mare muzeu al luptei împotriva comunismului chiar în interiorul temutei inchisori de la Sighet, unde È™i-au găsit sfârÈ™itul câteva nume celebre din istoria țării noastre să-l amintim pe Iuliu Maniu etc. MaramureÈ™ul este zona care se vizitează tot timpul anului.
Vara se urcă pe diverse trasee unde peisajul e unic, iar sărbătorile de iarnă aici sunt îmbrăcate în tradiÈ›ie. Localnicii îÈ™i întâmpină oaspeÈ›ii cu bucate tradiÈ›ionale preparate după reÈ›ete vechi de sute de ani. OraÈ™ul Baia Mare ascunde multe clădiri istorice ce merită vizitate, iar de aici începe incursiunea în MaramureÈ™.
Atât în È›ară cât È™i în străinătate este foarte cunoscut Cimitirul Vesel de la SăpânÈ›a precum È™i Casa Memorială Stan Ioan Patras a celui ce a pus bazele acestui stil umoristic de a personaliza crucile defuncÈ›ilor din acest sat.
Pentru originalitatea sa, Cimitirul de la SăpânÅ£a a devenit monument protejat de UNESCO situat la 80 kilometri de Baia Mare. Mănăstirile È™i bisericile din MaramureÈ™ sunt recunoscute nu doar pentru iubitorii de pelerinaj religios. Vizitează cu înteres si următoarele biserici din: BudeÃ…Ÿti, DeseÃ…Ÿti, Ã…žurdeÃ…Ÿti, PlopiÃ…Ÿ, Rogoz, Bârsana, istoria lor o vei cunoaÈ™te la ea acasă.
Tot în MaramureÈ™ întâlniÈ›i rezervaÈ›ii naturale, ArboreÈ›ul de castan comestibil din Baia Mare, Cheile Babei, Cheile Tătarului, Creasta CocoÈ™ului, Cheile LăpuÈ™ului, Parcul Natural MunÅ£ii MaramureÃ…Ÿului, RezervaÅ£ia naturală Pietrosul Mare (3.300 ha.), RezervaÅ£ia naturală Izvorul Albastru al Izei Poiana cu narcise Tomnatec - Sehleanu, Poiana Brazilor de la SăpânÅ£a, sunt doar câteva dar lista fiind mult mai lungă.
La fel de cunoscută precum Cimitirul Vesel este MocăniÈ›a de la ViÈ™eul de Sus, trenul turistic repus pe terasament îngust pe vechea linie forestieră ce face legătura între ViÈ™eul de sus È™i Paltin. Trenurile turistice urcă până la staÅ£ia Paltin (km 21,6), aproximativ două ore depărtare de ViÃ…Ÿeu de Sus, acolo unde s-a amenajat un loc plăcut pentru popas. Acest tren a fost repus în funcÈ›iune cu scop turistic acum 20 de ani È™i atrage anual mii de turiÈ™ti.
Este foarte important să faceÈ›i rezervare prin telefon È™i din timp, deoarece locurile sunt limitate. În acelaÈ™i timp măsurile de siguranță luate de organizatori pot modifica programul comunicat fără o comunicare prealabilă.
De aceea este bine să verificaÈ›i progamul în ziua călătoriei È™i să ajungeÈ›i în gară cu suficient timp înainte pentru măsurile de îmbarcare.
Doar în Moldova mai există un astfel de tren având caracter turistic. Aproape de traseul MocăniÈ›ei se află Cascada Cailor. MaramureÈ™ul are soluÈ›ii È™i pentru iubitorii sporturilor de iarnă prin pârtiile de la Cavnic care este situată lângă localitatea cu acelaÈ›i nume, la poalele munilor Gutai È™i Șuior. Datorită asezării pe versanÈ›i umbriÈ›i, aici se poate schia chiar la temperaturi mai ridicate. În puÈ›inele luni când nu se schiază se organizează drumeÈ›ii pe diverse poteci. Ajunsi în MaramureÈ™ trebuie să gustaÈ›i din bucatele tradiÈ›ionale pe care moroÈ™enii le prepară cu mare atenÈ›ie, având obiceiuri împrumutate din bucătăria ucraineană. Traiti bucuria concediului in fiecare an in Maramues !
Pe CazareMaramures.ro tarifele sunt reale si sunt actualizate. Pentru a beneficia de tarifele de mai jos mentionati in convorbirea cu proprietarul ca ati luat oferta de pe WWW.CAZAREMARAMURES.RO
Single :
100
LEI
Double :
200
LEI
Observaţii :
tripla250
Acceptă cărţi de credit : NU
Rezervări online :
Pentru a avea certitudinea rezervarii va recomandam ca dupa ce ati facut o rezervare prin telefon sa faceti si o rezervare prin email.